Cum ne curatam corect pensulele de machiaj?

Curatarea pensulelor de machiaj este foarte importanta in rutina ta zilnica de infrumusetare. O pensula incarcata cu fard sau fond de ten iti poate strica machiajul si poate favoriza aparitia cosurilor, din cauza acumularii de impuritati si bacterii. Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, este indicat sa cureti pensulele inainte de alta utilizare si sa le speli o data pe saptamana. Iata cativa pasi simpli prin care poti prelungi durata de viata a pensulei.

Un machiaj reusit si rezistent se datoreaza, in mare parte, pensulelor. Prin urmare, este recomandat sa investesti intr-un set de pensule de calitate, cu par moale.

Setul de pensule

In general, un set de pensule contine cate un aplicator pentru fiecare tip de produs. pensula pentru aplicarea fondului de ten - are peri lungi si format plat pensula pentru aplicarea anticearcanului - are peri mai scurti si varf ascutit pensula pentru conturarea sprancenelor - are peri foarte scurti si varf oblic pensule pentru aplicarea fardului de pleoape (blending, contur, definire, smudge) pensula pentru ruj - are peri scurti, forma ingusta si plata pensula pentru pudra - este cea mai stufoasa din set pensula pentru blush - este groasa si are varful rotunjit.

Cum speli corect pensulele de machiaj

Daca folosesti zilnic pensulele de machiaj, este indicat sa le speli o data pe saptamana, pentru a inlatura surplusul de produs. Pensulele sunt realizate fie din par sintetic, fie din par natural. Acestea din urma necesita o atentie mai mare, pentru ca parul tinde sa se usce si se distruge in timp.

Pentru a spala pensulele de machiaj ai nevoie de putin sampon cu formula usoara sau de gel pentru curatarea fetei. Introdu pensula sub jetul de apa calduta, pana se inmoaie produsul. Pensula se tine cu parul in jos, pentru o curatare eficienta. Aplica sampon pe firele de par si maseaza usor pana face spuma.

Introdu din nou pensula sub jetul de apa si clateste pana se elimina toata spuma, iar apa ramane limpede. Tamponeaza pensula cu un prosop uscat si curat, apoi las-o sa se usuce natural intr-un loc ferit de praf, in pozitie orizontala.

De asemenea pentru ingrijirea mai eficienta si rapida a pensulelor de machiaj va recomandam cutia cu burete pentru curatarea pensulelor :

COMANDA ACUM: CLICK AICI !

 

Mai multe postari

0 comentarii

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate inainte de publicare