Afla cum sa realizezi un machiaj corect folosind produse de calitate

Imaginea unei femei cand isi aplica makeup este in masura sa contureze cele mai frumoase trasaturi. Machiajul are insa nevoie de o aplicare corespunzatoare, iar produsele utilizate trebuie sa fie de calitate si sa puna accent pe anumite puncte.

Te-ai gandit vreodata cum se face ca la unele femei machiajul rezista foarte bine intreaga zi, in timp ce la altele makeup-ul are nevoie de retusuri destul de frecvent? Produsele folosite sunt si cele care fac marea diferenta. Asadar, ne propunem in randurile ce urmeaza sa definim modul corect de aplicare a makeup-ului, cu produse de calitate.

 

trusa pentru machiaj

  1. Curata tenul

Pentru ca stratul de makeup sa reziste, acesta are nevoie de aderenta la piele. Cu un ten nedemachiat corect nu se poate cere aceasta pretentie. Este de preferat sa se foloseasca un lapte demachiant sau chiar si o apa micelara pentru curatarea tenului. Mai mult decat atat, poti improspata tenul cu o apa termala.

  1. Aplica crema hidratanta

Crema care hidrateaza va preveni ca pielea sa capete acel aspect crapat, ce formeaza cute adanci si peste care machiajul se va observa extrem de inestetic. Este de dorit sa aplici crema hidratanta cu miscari ferme si sa astepti ca aceasta sa se absoarba in piele, pana cand sa treci la urmatoarea etapa.

  1. Baza de machiaj si fondul de ten

Baza de machiaj este in masura sa faca intreg makeup-ul unul rezistent. Aceasta se aplica ca prim strat. Apoi urmeaza fondul de ten. Aplicarea lui poate fi facuta cu un burete sau cu pensula speciala. De preferat este sa fie ales in functie de ten, nu numai ca si nuanta, ci si ca textura. Spre exemplu, pentru femeile cu ten gras va fi necesar un fond de ten matifiant, ce nu incarca tenul. Pentru cele cu ten uscat mai mereu, un fond de ten fluid si hidratant este de preferat.

Si cantitatea folosita conteaza – e un detaliu care face diferenta intre un aspect placut si unul prea incarcat. Specialistii spun ca o cantitate echivalenta cu un bob de mazare este suficienta. Nu uita ca dupa aplicarea acestuia mai sunt si alte straturi de machiaj ce urmeaza a fi aplicate.

  1. Anticearcan

Acesta trebuie sa fie mai deschis ca nuanta fata de fondul de ten. Pentru cercurile inchise, negricioase, alege o nuanta de piersica, in timp ce pentru cearcane cu tenta de verde este indicat sa folosesti un produs ce are o nuanta de roz.

  1. Pudra

Un strat usor se aplica cu scopul de a fixa machiajul. Nu incarca cu prea mult, foloseste miscari lejere si o pensula speciala pentru acest tip de produs.

  1. Contur de sprancene

Se spune ca nuanta acestuia trebuie sa fie usor mai deschisa decat parul. Asadar, pastreaza acest ton indiferent daca le conturezi cu un creion sau nu. Iti vei dori sa arati cat mai natural, asadar acorda atentie si acestui aspect

  1. Ochii

Si aici este indicat a se folosi un primer, pentru ca fardul sa nu formeze pliuri. Un alt aspect ce merita amintit aici tine de faptul ca fardul cu particule de sclipici va evidentia mai mult cutele, ridurile. Asadar este de preferat sa nu insisti pe aplicarea acestuia daca te regasesti in cazul celor cu pleoape lasate. Aplica apoi mascara, ca ultim pas.

 

machiaj pentru zona ochior

  1. Fard de obraz si ruj

Cu o nuanta nu foarte intensa, aplica fardul de obraz pe o linie de la coltul superior al urechii pana la coltul exterior al buzelor.

Cat despre ruj, acesta este de preferat sa il aplici cu pensula pentru a nu incarca buzele si pentru a intinde perfect produsul - asta nu inainte de a contura buzele cu un creion.

Nu uita de apa termala la final, cea care poate ajuta la o mai buna fixare a intregului machiaj. Pentru intreaga gama de produse de care ai nevoie pentru a aplica perfect makeup-ul, te asteptam in cadrul paginii noastre, pandera.ro.

Mai multe postari

0 comentarii

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate inainte de publicare