Fii in pas cu profesionistii de make-up si achizitioneaza pensulele de machiaj necesare

Inca din Antichitate femeile foloseau machiajul ca un artificiu de infrumusetare. Indiferent ca este vorba despre un machiaj complex sau de unul natural, dibacia si cateva produse de make-up nu sunt suficiente pentru a obtine acel efect seducator. Pentru a duce procedura la bun sfarsit ai nevoie de ustensile speciale, indeosebi de pensule de machiaj. 

set pensule machaij

Aceste instrumente sunt indispensabile in rutina de infrumusetare. Fiind concepute special pentru aplicarea fardului la ochi si pana la cele destinate rujului, pensulele de machiaj se regasesc sub diferite forme si marimi, in functie de categoria de utilizare din care fac parte.

Pensulele destinate machiajului ochilor

In aceasta categorie intra pensula pentru aplicarea fardului, cea pentru blending, cea pentru eyeliner, precum si cea cu care se intinde creionul sau fardul lichid.

Conceputa in ideea de a aplica culoarea cat mai uniform, pensula pentru aplicarea fardului este formata dintr-o serie de peri scurti si foarte desi. Este plata, moale, cu decupaj rotund pentru a uniformiza machiajul pe pleoapa cea superioara, cat si pe cea inferioara. Majoritatea truselor de farduri sunt deja dotate cu un aplicator, insa asta nu inseamna ca reprezinta si cea mai inspirata solutie pentru tine. De regula producatorii pun accentul pe calitatea fardului, intensitatea pigmentului, nicidecum pe calitatea pensulelor. In acest sens trebuie sa iti indrepti atentia catre un furnizor care se ocupa exclusiv cu comercializarea pensulelor de machiaj – gasesti solutii complete pe pagina noastra pandera.ro. In orice caz, ar trebui sa renunti la traditionalele pensule cu buretele, care iti ingradesc aplicarea uniforma a fardului de pleoape.

Pensula pentru blending se distinge prin forma sau ovala a manunchiului de fire, dar si prin perii mai lungi. Blendingul este acea tehnica care presupune amestecul culorilor pe pleoape, astfel inca efectul sa fie unul armonios si bine echilibrat. Altfel spus, culorile trebuie estompate, combinate, amestecate, iar pentru asta este nevoie de o pensula speciala, cu o textura cat mai flexibila.

Eyelinerul vine echipat deja cu o pensula pentru aplicare, insa nu toate femeile sunt atat de indemanatice incat sa reuseasca sa isi traseze acele linii perfecte. In acest context intervin pensulele pentru eyeliner, taiate in unghi si care ofera precizie maxima la aplicarea tusului sau creionului moale pe conturul pleoapelor. Daca nu dispui de o pensula speciala pentru conturarea sprancenelor, o poti folosi tot pe asta, insa dupa ce te-ai asigurat ca ai curatat-o corespunzator.

Pensula de machiaj pentru intinderea creionului sau a fardului lichid se foloseste cu precadere la machiajele „strong”, cum ar fi smokey eyes. Structura pensulei iti va permite sa aplici culoarea atat in coltul exterior al ochiului, cat si in cel interior. Tot cu ajutorul acestei ustensile poti realiza acea acel efect de pierdere treptata din intensitatea fardului, care a cucerit iremediabil reprezentantele feminine.

Pensulele de machiaj pentru zona fetei

In categoria instrumentelor necesare in realizarea machiajului fetei intra pensula pentru pudra, cea pentru blush, precum si cea pentru contur.

Pentru a matifia fondul de ten aplicat, dar si pentru o rezistenta cat mai indelungata a machiajului, pudra apare ca un produs indispensabil, implicit pensula adecvata aplicarii sale. Ea este alcatuita din fire lungi si dese, cu textura moale si catifelata. Specialistii o recomanda, in detrimentul buretelui clasic din trusa de machiaj.

Aplicarea blush-ului este artificiul estetic preferat de femeile care doresc acel efect de prospetime pe toata durata unei zile. In acest scop au aparut si pensulele dedicate aplicarii blush-ului, care se caracterizeaza printr-o forma usor rotunjita si in acelasi timp angulara. Desigur ca trebuie sa te orientezi catre una cat mai placuta la atingere, pentru a evita riscul de a-ti irita pielea.

Sculptarea obrajilor nu poate lipsi din procedura unui machiaj profesional, fiind menita sa creeze acele umbre sub pometi care sa scoata in evidenta structura fetei. Cu ajutorul unei pensule subtiri, cu decupaj pe diagonala si colturi rotunjite poti chiar sa iti corectezi trasaturile fetei, sa miscorezi sau sa maresti anumite zone, dupa nevoie.

Pensulele de machiaj pentru buze perfecte

Pentru un contur impecabil al buzelor ai nevoie de o pensula de machiaj foarte subtire, plata si usor rigida. Cu ajutorul ei poti sa controlezi cantitatea de ruj depusa, urmand sa o distribui pe tot restul buzelor. La final vei avea parte de un finisaj impecabil.

Afla despre cum iti poti curata in mod corect pensulele de machiaj!

Indiferent cat de multe pensule folosesti in realizarea make-up-ului, este indicat sa le cureti macar o data pe saptamana. In felul asta vei preveni si eventualele infectii la nivelul pielii si al ochilor, avand in vedere ca intre peri se acumuleaza bacterii si praf. Iar cand vine vorba de curatarea pensulelor, trebuie sa faci distinctia intre cele din par sintetic si cele din par natural.

pensule machiaj

Prima categorie este mai putin pretentioasa, curatarea urmand o procedura chiar simpla: apa si putin sapun. Pensulele din par natural necesita o solutie speciala pentru dezinfectare. Spalarea trebuie sa fie cat mai delicata, iar uscarea naturala. Nu poti folosi pensula inainte de a te asigura ca a fost complet uscata.

Te invitam sa acorzi importanta modului in care aplici produsele de machiaj si iti punem la dispozitie seturi cu pensule de machiaj profesionale, ideale pentru un look desavarsit.

Mai multe postari

0 comentarii

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate inainte de publicare